Nu renodlar vi den här bloggen

Ulf Ekman-texten del 3 verkar dröja. Jag inser att jag är på väg in i ett getingbo där, så jag låter det få en genomläsning till innan jag publicerar den.

För en månad sedan skrev jag en bloggpost där jag försökte göra upp med mig själv, med er. Där jag pratade om att du, läsare, och jag har glidit ifrån varandra.

Sällan har jag fått så kraftig och innerlig respons från er läsare. Ni skrev utlämnande långa brev. Där ni kände igen er i mycket av det jag skrev. Om kyrkan. Om Gud. Och sånt.

Jag vill tillbaka till att skriva sådant. Och ni också. Vi tycker det är viktigt. Därför har jag försökt sortera ut en del annat bloggande härifrån.

I dag presenterades jag som en del av bloggarteamet Same same but different. En medieblogg som vill driva debatten kring vad som händer när tidningen blir digital. Samma grej som papper, men ändå olika, liksom.

Min premiärpost handlade om journalisternas högfärdighet. Inklusive en känga till mitt eget fackförbundstidnings chefredaktör som göder misstron gentemot digitala medier.

Läs gärna den texten här.

Min ambition är nu att den här bloggen uteslutande kommer att handla om Dagen.se, obegripligt lättsamma saker och Gud. Att den blir mer personligt reflekterande kring Gud och kyrka.

Kanske redan imorgon. Om Ulf Ekman, Anders Wejryd, radikalitet och kyrkan. Vi får se. Jag vill sova på saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *