Nu släpper vi "Kyrkosfären" på Twingly channels!

I dag släpper Twingly tjänsten ”Channels” och Dagen bjuder in dig till en egen kanal: Kyrkosfären.

Kyrkosfären är en kanal som samlar allt (nåja, mycket) av det som skrivs av kristenprofilerade bloggar och nyhetssajter på webben. Ett slags samlingsrum för allt intressant som sker i det vi kallar den Kyrkliga sfären (eller numera Kyrkosfären), just nu.

Som en vanlig rss-läsare, tänker du? Långt ifrån. För då kommer nästa steg in.

De artiklar, bloggposter eller kommentarer som hamnar överst på kanalsidan är de som internetanvändarna har ansett vara populärast. Det finns flera parametrar som avgör om en artikel är populär. Hur många andra bloggar som har länkat till den. Hur många som har twittrat om den. Samt hur många som har kommenterat eller klickat i ”gilla” på artikeln direkt i kanalen.

För där kommer den stora grejen med Twingly channels in. Samtalet. Medan Twitter har byggt på 140-teckenskommunikation och Facebook byggt på att du har alla dina vänner på plats så bygger Twingly channels på ämnen. Ämnen som intresserar dig.

Som vår kanal: Kyrkosfären. Där vi vill samla allt som sägs inom ämnet kyrka och samhälle.

Kanalen Kyrkosfären är platsen för dig som vill diskutera och hänga med i det hetaste som skrivs i vår Kyrkosfär på nätet. Genom att du engagerar dig hjälper du också till att sortera fram det bästa och mest intressanta urvalet. Allt sker just nu – när du skriver en kommentar syns det att ”användarnamn skriver”. När du ”gillat” en artikel får den en högre och mer synlig position på sajten. Allt sker i realtid, allt är väldigt häftigt.

Låter det krångligt? Det klarnar när du går med.

Vi delar i dag ut våra 50 första invites till Dagens kanal Kyrkosfären. (uppdaterad: Invites är slut, återkommer med fler när sajten har utvecklats lite)

Signa upp dig här, med följande invite: dagenchannelbeta

Först till kvarn gäller!

(ps. Twingly channel är i betaversion (en ofärdig version), mycket ska läggas till, putsas, ändras. Vår kanal är också betaversion, kom gärna med tips på källor – kanske din blogg? – under kategorin ”Kyrkosfären” som borde finnas med i flödet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *