Reflektioner från Ulf Ekman-morgonen, del 1

Jag har en del att avrapportera från morgonen i Uppsala. Så jag tänkte att vi kunde testa på något nytt? Dela upp det i tre poster så här? Så kan ni som vill nörda ner i er i antingen mina menlösa vardagsutbrott, tekniknörderier eller Ulf Ekman-analys välja var sin post, liksom.

Här är mitt index av delposterna.

1) Uppsala svindlade mig på en p-bot.

2) Så gjorde vi Bambusersändningen

3) Ulf Ekman gick från samkönad-succé till kvinnopräst-tveksamhet – men drev ärlig retorik.

Ja, jag vet. Ni är mest sugna på det där med homosex och Ulf Ekman. Så scrolla upp dit direkt då. Själv tar jag sakerna i tur och ordning.

Jag kom till Uppsala innan solen i morse. Innan livet vaknade. Det var helt tomt på gator och torg. Och jag parkerade som vanligt utanför kyrkan. Kollade noga efter om det var förbud, om det var vissa tider, om det kostade pengar. Inga skyltar i någon ände av kvarteret.

Däremot en skylt för MC-parkering. Alltså en sådan som tydliggör ”här är det inte vanlig parkering, utan plats för mc”.

 

Jaha. Då är det väl bara att parkera. Jag ställde mig dessutom bakom en gigantisk container som ställts upp. Och i värsta fall – får en container stå här måste väl en bil få göra det.

Trots det kommer jag ut och hittar den här sketna pboten!!

Motivering: ”Lokal trafikföreskrift”. Och så bifogar de en lite broschyr som förklarar att ”Uppsala centrum är ett område med parkering tillåten högst 5 minuter i följd”.

Hur ska jag förväntas veta det? Kan ni föklara det Uppsala? Ska jag behöva plugga lokala trafikföreskrifter innan jag besöker en stad?

Ni ska få igen, Uppsala. En dag. Då blir det tillbakakaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *