Nu smygstartar vi Dagen debatt!

I dag kan jag presentera en av de mest spännande satsningarna Dagen gjort på länge. Med en av våra mest spännande blogglanseringar: Debattredaktör Ann-Charlotte Fritzons debattblogg.

Det kommer bli riktigt bra. Inte minst för att Ann-Charlotte är en av Dagenredaktionens, i mitt tycke, bästa krönikörer. Med ett skönt eget språk och en behaglig lite distanserad humor.

Men precis som Ann-Charlotte själv bloggar i dag så är det ingen slump att hon börjar i dag. Det är ett startskott på en ny satsning som går under namnet Dagen debatt.

Bloggen blir en smygande lansering. Helt i linje med hur jag tror vi mindre tidningar behöver arbeta: Inför öppen ridå och låta andra ta del av hur satsningen tar form. Vi behöver er input och hjälp.

Ann-Charlotte kommer att lotsa er igenom det här och berätta mer, men låt mig bara kort sammanfatta lite om det koncept som vi har pratat så länge om och nu äntligen börjar lansera.

Kort sagt: Dagen debatt gör debattsidor på nätet. Jag vill minnas att när Newsmills redaktörer PM Nilsson och Leo Lagercrantz (som för övrigt är nominerade till Stora journalistpriset som årets förnyare) slutade på Expressens debattsidor gjorde de det för att det är på nätet som debatten verkligen får leva.

Så är det givetvis. Här finns snabbheten, här kan du se sammanhanget, här får du spridningen.

Newsmill har på många sätt vitaliserat debatten i Sverige. Gjort den spännande. Mer folklig. Och gett mediehusen en läxa: Titta, det är så här man gör debatt på nätet.

Den läxan lär vi oss gärna. Och det vi nu lanserar tror vi kan matcha det – i vår sfär.

Genom att ge fler debattörer utrymme, genom att öka takten på antalet utgående debattartiklar, genom att trigga igång debatter med föreslagna debattämnen och debattartikelförfattare hjälper vi debatten om kyrka och samhälle att bli mer levande. Mer vital.

Det kommer att bli riktigt bra.

Följ Ann-Charlottes arbete, och häng med nästa vecka när vi bjuder in dig som vill debattera kyrka och samhälle att publiceras på Dagen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *